torsdag 26 februari 2009

Klumpar...

Dam snart 70 bast får för sig att hon behöver vax till sitt hår. Hon har alltså levt ett låååångt liv utan vax, nöjt sig med skum och spray men nu är det alltså dags för vaxets intågande i hennes liv. Klart hon vill hänga med i utvecklingen. Damen.

Damen köper vax och vid första försöket skruvar hon av locket, tar näven och rotar ihop en rejäl klump ur burken. Geggar ihop klumpen med händerna – reflekterar över det klumplika – men smackar ner det i skallen. Tror att väl i håret blir det nog finfint.

Vilket det inte blev. Klumpen bestod, även om den delade upp sig i mindre klumpar. Håret såg rent för jäkligt ut. Värre blev det ju mer hon rotade runt med klumparna där i sitt vintervitgråa vackra hår. Som tur är har den 70-åriga tanten fortfarande en hyfsad syn och en helt ok smak vad det gäller frisyrer. Annars hade det kunnat vara värre. Gå på dans med klumphår liksom. Skrämt de andra tandlösa gamlingarna att tro att hon smittar med sin klumpsjuka. Damen i fråga har tänder men jag förmodar att många av danskompisarna saknar tuggverktyget. Har lösa sådana de tar ut på natten. Eller när de ska kössas…

Nu behövde ingen bli rädd förutom damen själv. Efter åtta (8!) tvättar med vanligt schampo hämtade hon diskmedelsflaskan och tvättade håret ytterligare tre gånger… morgonen efter tvättade hon det igen tre gånger. Nu vågar hon gå ut i alla fall. Frågan är om hon kommer att använda vaxet fler gånger?

Kan det månne vara min mamma? Vore ju inte första gången något sådant har hänt henne…

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha underbart syrran , ja du kan det vara morsan ? Näää eller Ja för fan :-D