onsdag 2 juli 2008

Enkel eller ältare?

Nu har jag legat i solstolen ett bra tag och halvdåsat. Jag har hört bruset av vågorna och tankarna har varit suddiga där inne i skallen när jag nästan har sovit. Känt solen värma starkt mot ansiktet och kroppen för att ibland döljas av molnen så det blivit ganska kallt. Det blåser från söder idag och därför slår vågorna rätt så hårt mot klipporna. Jag gillar det ljudet.

När solen gick i moln en längre stund och blåsten gjorde det kallt vaknade jag ur min halvdvala och hämtade datorn. Så nu sitter jag här på altanen med blåsten runt kroppen och knappar på tangenterna samtidigt som jag ibland kastar en blick ut över vattnet. Jag måste kasta många blickar ut över vattnet… hela tiden… om och om igen… för det är liksom hela grejen med att bo såhär… men hu nu kom det ett stort ett moln och fy vad kallt det blev… Vänta ska traska in och fortsätta skriva.

Tur att jag fortfarande kan se vattnet genom fönstren, love it!

Märkligt att tankarna virvlar trots att man nästan sover… Jag tänkte att när det gäller hur man tänker finns det stora skillnader. Själv håller jag på att lära mig att tänka framåt. Jag är ju kvinna så jag är ju en ältare plus att jag är en mästare på att analysera saker. (För visst är det typiskt för kvinnor? Eller?) Det leder oftast ingen vart och eftersom jag lever med en man som är enkel i sitt sätt att tänka så passar jag på att försöka lära mig. Att analysera och älta när det verkligen behövs är ju bra men ofta är det enormt onödigt och tar bara en massa dum kraft som man kan lägga på andra saker.

Just här flög ett vildmarksbad in i mina tankar… tänk ett vildmarksbad längst ut i hörnet på vår tomt… med utsikt över vattnet. Åh, och med en liten altan runt så man kan sitta och prata även om man inte vill bada. Det ultimata vore en sorts glasvägg man kan dra för när blåsten är som värst… och ändå ha kvar utsikten… Royne bygga, tänkte jag och ni ser vad tokigt det kan fara runt i skallen på mig. Fast jag tror faktiskt att det far runt lika tokigt i skallen på er alla.

Hur som helst så är det fantastiskt att inse att det finns så mycket att lära sig.

Dags för undersökning, hur tänker ni när det gäller saker ni råkar ut för? Går ni ganska snabbt vidare eller analyserar ni massor? Enkel eller ältare med andra ord?

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej gumman,
vilka tänkvärda inlägg du gör!! Det är så underbart att få ta del av dina tankar så här på håll.
Enkel eller ältare... ja du sa det själv, vi kvinnor vill nog gärna älta lite extra, tyvärr.
Jag har också förmånen att leva med en man som är jordnära och enkel. Det gör att jag snabbt kan komma vidare, dock vill jag gärna analysera, "om" "hur" och "när" lite grann, men kan komma vidare att i det stora hela spelar det inte någon större betydelse och därmed kliva ett steg bort från funderingen. oj oj oj blev lite mycket på en gång men jag vet att du hänger med i tanken :))
Jobbar några dagar till innan den efterlängtade semestern börjar och skall liksom du njuta av havet till så stor del som möjligt! Jag njuter redan av dina beskrivningar på vindriktning, vågskvalp, sol och moln och ser en klar bild framför mig hur du har det i stugan!
kraaaaaaaaam