onsdag 30 juli 2008

Semester

Man väljer inte sin familj… det är sina vänner man kan välja. Så brukar man ju säga… fast jag håller inte riktigt med. Visst väljer man inte sin familj i början. Men som vuxen kan man ju faktiskt det. Välja sin familj. Det är då en jäkla tur, tycker jag. Tänk de som verkligen har en helkass familj, en familj som verkligen inte kan kallas familj. Ingen att luta sig mot, ingen som ställer upp. Ingen som finns där när livet är svårt. Tänk att vara helt ensam i livet och behöva möta båda glädje och sorg ensam. Fy vad hemskt. Det önskar jag inte någon. Delad glädje är dubbel glädje till exempel. Japp så är det.

Jaha, så undrar ni vad jag bluddrar i nu igen… Faktum är att jag är enormt lyckligt lottad. Jag har nämligen blivit vald att tillhöra en av mina vänners familj. Eller hon har valt att tillhöra min familj… hrm… vet inte vilket men det spelar ingen roll för vi hör liksom ihop hon och jag och det kommer vi alltid att göra. Hon anser att hon lär sig saker av mig… och att jag finns där när hon behöver det. Jag tycker samma sak om henne. Vi är liksom bra för varandra och för mig är det så enormt viktigt att hon har det bra. Jag älskar henne och hon hör till min familj. Så det så.

Vilka dagar det har varit… full fart varenda dag med sena kvällar och jag är rätt slut. Först bil till Sala och gratta Roynes syster Lisen och hennes Tommy, som blivit föräldrar till lille Edvin. Åh, vad han är fin! Sedan vidare till Örebro och Sandra och Lars. Det blev Italiensk restaurang och mycket prat och god mat. Vansinnigt mysigt var det. Kan villigt erkänna att jag var rätt mör nästa morgon när vi masade oss ur sängen för frukost och vidare färd. Ett hett tips är att INTE bo på Best Western på Kungsgatan om ni ska till Örebro… de har silverfiskar som kryper runt i restaurangen… skitäckligt att äta frukost där vill jag lova – huvva! Hur som helst så nådde vi Göteborg vid lunchtid och eftersom det såg ut som om vi tagit med åskvädret från Örebro så fortsatte vi till Kungsbacka och Freeport… där kan man handla märkeskläder till fina priser och hoppsan vad jag handlade… och med så mycket rea som det var där så skulle jag nog vilja påstå att jag tjänade en massa pengar hahahahaaaaaa. Helt knäckta vände vi sen tillbaka mot Göteborg och fortsatte förbi mot Kungälv och Kode där Roynes gamla hem Timmervik ligger. Väl framme i Timmervik blev vi bjudna på god middag hos Roynes närmaste vän och hans goa sambo. Blev såklart en promenad ner till det hus Royne byggt, för att kolla hur de nya ägarna byggt klart det sista som var att göra.

Idag har vi hunnit med massor. På förmiddagen träffade vi f.d. grannarna till Royne. Vi blev goda vänner förra sommaren och jag och Mariana har haft kontakt under året som gått. Deras ena son Isak och Max har mailkontakt och är bästa vänner. Innan vi åkte ner fick vi skäll av Max för att han inte fick följa med… nu fick vi ”skäll” av Isak för att Max inte var med… Det var hur roligt som helst att ses!

Nu ligger världens bäste Royne och jag i sängen och gonar. Vi har hunnit med någon timmes solning på klipporna avbrutet av bad i varmt vatten, ätit den godaste fisksoppa jag någonsin ätit (”den riktigt knullar i munnen”…citat Royne…) och dessutom har vi flanerat längs gatorna och den lååånga bryggan med alla serveringar, båtar och småbutiker. Och ja förlåt, vi är ju i Smögen och himlar vad vackert det är här. Vi blir här i dagarna tre och vi ska fylla dagarna med så lite som möjligt. Några spabehandlingar blir det men annars ska vi njuta av sol, bad och god mat. Utan att behöva laga maten eller diska… lyx på hög nivå känns det som.

Jag skulle vilja påstå att detta kan kallas återhämtning – jag njuter!

Inga kommentarer: