tisdag 31 mars 2009

Men...

"Omställningsarbete", "stora besparingar", "indragningar", "ditt förslag är jättebra men...", "ditt förslag ser jag som en bra satsning men den kostar extra resurs".

Men men men men men men men men...

Mitt förslag?

Det är fasen inte mitt förslag egentligen, i styrdokumenten står att det är skolans skyldighet. Varje elevs rättighet...

Men, som vanligt handlar det inte om eleverna...
Bara på papperet!

Jag är ta mig fan skitarg.
Ska få "besked" efter onsdagens möte men jag har ju redan svaret.

Jag som såg ett mycket större antal elever lyckas i och med denna åtgärd...

SKIT!

söndag 29 mars 2009

Konstigt

Jag var faktiskt inte ett dugg nervös. Det var roligt och samtidigt ett avslut. För nu ska jag inte mannekänga mer. Har andra saker att ägna mig åt - och sedan är det så förbannat jobbigt att tvätta ur alla kilon med gegga som är i håret och fejjan. Fast snyggt blev det.

Sminkningen gjorde Kicks men håret har jag - tro det eller ej - gjort själv.
Först en bild innan den fantastiska frisörskan varit framme...





















Tadadadaaaaaa


Är jag rubbad?

Varje gång jag gör det mår jag illa innan första ingången. Jag skakar och undrar över hur jag kan vara så förbannat puckad att jag gång på gång gör om samma sak. I och för sig lugnar jag mig efter att ha varit inne en gång men ändå? Varför säger jag ”ja” när jag blir tillfrågad? Varför utsätter jag mig själv för detta?

Sist var det två år sedan… i fjol blev det inget… var ju liksom upptagen med andra saker då. Som att bli skrämd av min egen spegelbild när jag såg mina fiskögon utan ögonfransar, inga ögonbryn och en glänsande ollonskalle. Upptagen av att över huvud taget orka ta mig ur sängen. Upptagen av otrolig värk, ångest och alla andra massa biverkningar av fenomenet bröstcancer under borttagning.

Så är det dags i år igen. För att jag sa ”ja”…
Bilen är uppvärmd så nu ska jag dra på mig stövlarna och bege mig till sminkningen. Klockan sex är det dags att spatsera på scenen och ja… jag tror faktiskt att jag är rubbad. Är dock ganska övertygad om att NU blir det sista gången!

fredag 27 mars 2009

Jag har lyckats igen

Besök på vårdcentralen, blodprov i fingret och pinka i en mugg. Pinkade (och hur lätt är det att pinka i en liten mugg…) ställde ifrån mig muggen medan jag tvättade händerna… tog muggen med vänster hand och skulle precis öppna lilla skåpluckan och ställa in muggen… när jag såg lite pinkdroppar på utsidan av muggen. ”Vill inte att sköterskan ska få mitt pink på sina fingrar” tänkte jag och vände tillbaka mot handfatet. Där satt en pappershållare, en sådan där man drar papperet ur ett hål i botten och liksom sliter av. Jag drog och när jag ryckte av var det jäkligt segt. Jag slet till ordentligt med den högra handen för att få loss papperet.

Vips så blev det en svallvåg i muggen och pinket anföll mitt bröst i en liten kaskad. La sig som massa små droppar på min stickade tröja.

Gaaahhhhhhhaaaaaaaa!

Sedan inne hos läkaren fick jag veta att jag just nu inte tål min Kärleks bakterier… man skulle kunna uttrycka det som så att jag är allergisk mot hans snopp.

Vad säger ni om denna start på helgen? Måste toppa någon sorts lista, tycker jag…

Less jag blir!

Jag borde skämmas!

Skämmas för att jag inte har länkat till Lysande Utsikters hemsida. Det kan ju finns många därute som behöver/vill gå kurser i UGL, ledarskap, coaching, säljhinder och andra prylar men inte hittat dit ännu...

Varför ska ni inte få möjligheten att få det bästa?
Jag är väl medveten om att jag gör reklam för dem, vilket egentligen inte behövs då de är överhopade med kunder... men vad gör man inte för er skull?! :)

Dessutom måste jag ta chansen att berätta att igår firade de 10-årsjubileum och systeryster såklart var på plats för massa tok, massa mat och massa trevliga människor. Klicka här och kolla in deras hemsida! Jag är stolt över min storebror, han har åstadkommit mycket!

Däremot är jag inte så stolt över min frisyr ... det är stört omöjligt att göra nåt snyggt av eländet. Ialla fall för mig. För att få någon ordning på eländet så krävde det en massa gegga och en halv sprayflaska. Snacka om stelt hår...





















Nu dags för besök på vårdcentralen för gissa om jag har fått urinvägsinfektion IGEN? Sabla skit - ballbotten - och apropå ball så kan jag nog lägga till ett e och skylla på den. Jag tror att om jag inte vill ha fler infektioner i pisseriet så är det slut med ballbesök alltså....

INGEN SOM KAN HJÄLPA MIIIIIIG???

torsdag 26 mars 2009

Så lite bilder...

Fiskpuss!

















Utsikt från bungalow

















Kärleken och jag

















Vackra koraller

















Så jäkligt är barret efter handdukstorkning...

















Mer bilder kommer en annan dag, nu ska jag duscha, fixa till fejs och barr innan vi ska närvara på Lysande utsikters tioårsjubileum - Heja storebror!

Nääää...

...borde ju har förstått att det tidigare inlägget skulle tolkas som sabla cellgiftsbehandlings/biverkningar/ångestminnen men tyvärr de ligger närmare ytan än så. Det kommer de nog att göra ett tag. Tror jag.

Det var mycket äldre minnen

Tänk att känslan egentligen kan överföras på nästan vad som helst i den traumatiska världen. Fast den tanken tröstar ju snarare... för det betyder att de strategier man lär sig kan användas och det leder till mindre smärta för varje händelse.

Är det så?

Det jag är säker på är att tröstande kommentarer från er värmer. Mycket.

onsdag 25 mars 2009

Knock out!

Svagt illamående och kraftigt berörd fast utan att ha haft den minsta tanke på det. Innan alltså. Konstigt ändå att kroppen och hjärnan reagerar så starkt. De båda minns. Långt därinne. Minnena som bleknat och nästan försvunnit dök snabbt upp till ytan… Reaktionen kom kraftigt och nästan hulkande. Omöjlig att stoppa. Dumt att stoppa för väl ute känns det i alla fall lite bättre. Konstigt och knäppt att tio minuter tidigare vara ovetande om kraften i minnena. Om att ifall de rätta strängarna berörs så blossar allt upp med full kraft.

Ibland inser man att intelligensen inte vinner över känslor och kvarglömda minnen.
I alla fall inte utan lite slitgöra.
Dags att jabba lite med molnen… och i rätt läge gå på knock out!

Ibland tankar...

...ibland tok...

tisdag 24 mars 2009

Tankar

Har sovit så dåligt i natt, har haft skitvärk i hela kroppen. Knappt kunnat vända mig i sängen. Halv sex rullade jag mig ur sängen och släpade mig in till soffan, efter att ha intagit smärtlindrande. Dags att ta itu med morgonbestyren, få iväg sonen till skolan och sedan förbereda för färd till Sundsvalls sjukhus och behandling idag.

Tankarna cirkulerar dock i skallen.

Första kvällen i Bangkok skulle vi till en night market för att shoppa (pat pong hur det nu stavas). När vi frågade hotellpersonalen om hur vi skulle ta oss dit sa de att de inte tyckte att vi skulle ta med Max dit. Att den marknaden inte är för små barn. Vi hade hört talas om marknaden men trodde inte att den skulle synas så tydligt. Prostitutionen alltså.

Det vi hört var att de thailändska tjejerna visar att de kan skjuta pingisbollar med hrm, underlivet och det trodde vi ju inte skulle synas på gatorna i alla fall…

Överallt på de gator vi gick i Phuket, Samui och Bangkok var prostituerade tjejer. Dock var andelen killar omgjorda till tjejer uppenbart ännu större. Många var de västerländska karlar som gick med thailändska tjejer. Gamla gubbar och unga tjejer. Jag generaliserar inte för jag känner flera svenska killar som har funnit sitt livs kärlek hos thailändska tjejer. Konstaterar bara att många många thailändska tjejer var tillsammans med mycket äldre vita gubbar. Det gjorde mig sorgsen.

Sorgsen gjorde mig de små barn, som med sin mamma gick runt på festställena och sålde blommor eller andra saker. Gick runt bland alla fulla människor mitt i natten och tjatade på folk att köpa, väl tränade att lägga huvudet på sned och be med sina stora bruna ögon.

Berörde mig gjorde också alla de som släpade runt på stora träkärror fullastade med varor att sälja. Det var slitna och trötta människor med trasiga kläder. Men ett leende hade de alltid över. Leenden som värmde.

Tårarna rann på mig i Bangkok när jag såg en man ligga på gatan. Han hade inga armar och ben utan låg med en mugg i munnen och tiggde pengar.

Folket berör och väl hemma snurrar det i skallen på mig. Deras verklighet kontra vår verklighet. De ungdomar jag kommer i kontakt med dagligen saknar motor. De orkar inte gå till skolan och väl i skolan orkar de inte jobba. De är så trötta nämligen och de kan inte se sig själva i en framtid. De vill att vi vuxna ska låta dem vara. Har de några mål så vill de nå målen utan att kämpa det minsta. Liksom trolla sig fram.

Jag har förstått att min uppgift är att ge dessa ungdomar verktyg för att handskas med verkligheten.

Först och främst måste jag få dem att inse vad som är verkligheten. Det är när de har förstått den som verktygen kan nyttjas.

måndag 23 mars 2009

Toa...

När vi kom hem var kylan var det första som slog mig. Sedan det faktum att i Sverige använder vi toapapper som inte smular sönder när man torkar sig. Det är så pass starkt att inget lossnar och fastnar i rumpan så att man måste böja sig fram, syna sig själv i skrevet och peta bort halvblöta papperslappar… I Sverige har vi rejält toapapper. Faktiskt mer hygieniskt om man tänker lite längre.

Jag tänker ibland lite konstigt. Förra veckan när vi var ute på en båttur till några öar och solade, badade och snorklade så hamnade jag bredvid en kille på båten. Han var lång som en stör och hade cowboyhatt… och strumpor i gympaskor. Vem har strumpor och gympaskor i 40 graders värme när man ska ut och snorkla? Han var från Michigan, USA och han pratade en del om varför han var i Thailand och så. Efter de vanliga frågorna om härkomst etc. så var det liksom min tur att fråga något. Det första jag tänkte på kom ut. Och det var om han visste hur det kommer sig att det springer så många hundar lösa överallt men att man aldrig ser en endaste liten hundskit på gatorna? Det hade han aldrig tänkt på, sa han och han hade inget svar på min fundering. Kort därefter lämnade han sin plats och återkom inte. Konstigt va…

Så inga hundskitar på gatorna i Thailand men det vimlar av hundar som springer lösa. Kanske har de lärt sig gräva en grop som de skiter i och skottar över? Jag vet att jag inte behöver fundera på det mer nu i alla fall. Jag behöver inte ens lösa fallet faktiskt utan jag släpper det bara. Nu.

I vissa gathörn stod det fyrkantiga små stenkubbar med någon text på. Eftersom vi inte såg en endaste kyrkogård lurade jag i Elin att varje kvarter hade en varsin sådan sten som grav och där skyfflade de ner askan av den döde. Salig blandning liksom. Elin såg förvirrad och förskräckt ut ända tills jag blev tvungen att flina. Men trodde mig gjorde hon först!

Trots kyla, snö och grått väder så är det skönt att komma hem till egna sängen och allt det andra gamla invanda. Men trött är jag och febern spökar lite. Det bådar inte gott inför Herceptinbehandlingen i morgon men jag hoppas att det lagt sig till dess.

Nu ska jag läsa alla bloggar jag inte har läst på över tre veckor!

lördag 21 mars 2009

Galet

Det ar galet i Bangkok, redogorelse kommer nar jag ar hemma. Nu ska vi snart aka till flygplatsen.

Mot svedala!

Pusspusspuss

tisdag 17 mars 2009

Skadad av barstol...

Slickat saren och njutit av solen idag.

Sar?
Jo, party med dottern visade sig vara tuffare an vantat. Vi gick pa Transvestitshow efter ett barbesok - jisses de grabbarna ar ju snyggare an den snyggaste tjej jag sett... suck. Efter det satte vi oss i en utebar och jag hann knappt blinka innan Elin dansade runt en stang... (jag tror hon hade provat alla drinkar pa drinklistan). Jag blundade och latsades att jag inte var dar och att sedan hon inte var min dotter...

Nagra drinkar senare valte min barstol och jag flog som en padda i backen med stolen invirad runt benen. Fick en stenkulastor fordjupning i ena benet, som efter thailandsk omplastring sparlost och valdigt mystiskt forsvann. Bara smartan kvar idag.

Det kostar att ligga pa topp... hrm - jisses "I'm to old for this shit..." ;)

Arla morgon hamtas vi i morgon for en battur i den marina nationalparken. Det blir bad och snorkling pa flera olika oar... forhoppningsvis kommer vi att se fina fiskar. Kameran ar packad! Sa roligt att den kan anvandas under vattnet!

Nu blir det filmkvall for hela familjen och tidigt i sang.
Kramar :)

måndag 16 mars 2009

Girls night out...

I tre natter och tva dagar har det askat och regnat...

Jag ar ett askmoln tamigfan!

MEN mysigt har vi det i alla fall.
Finns bara risk for att jag inte kommer att se ut som en pepparkaka da jag kommer ham om det ska fortsatta sahar! Grr... har ju skippat att forlanga haret ju.. ;)

Vi har nyss varit pa en italiensk restaurang och atit sa god pizza, skon omvaxling mot thaimaten. Sedan sa Elin och jag hej da till killarna och har nu gatt vidare pa en "girls night out"

Far se nar vi kommer tillbaka till hotellet... :)
Puss pa er!

fredag 13 mars 2009

Denguefeber?

40 graders feber i tva dygn leder till sjukhuset det...

Snabbt kom vi in, inga vantetider alls. Efter en snabb undersokning sa lakaren Denguefeber... men la till att blodproven avgjorde. Denguefeber... javlars det lat ju illa liksom... Sedan satte de en nal i handen pa Elin, vilket jag tror var varre for henne an hela febern och varken i kroppen. Hon svimmade nastan... fast hon inte ens tittade. Jag fick kora det vanliga "prata om roligare saker for att avleda och halla handen hart..." Nar proverna var klara kom lakaren och sa att det var ett virus och att han ville ha kvar henne pa sjukhuset. Elin dog nastan pa flacken och det ledde till att vi fick ta med henne hem, med nalen i handen och allt. Aterbesok i morgon bitti...

Sa Elin har fortsatt att sova i sin hotellsang medan vi har badat och solat. I alla fall nagra timmar var kvar innan solen forsvann.

Nu bestammer jag att hon snabbt blir frisk och kan flyga "paragliding"... hanga under en fallskarm efter en bat och sedan trilla ner i vattnet... Hon vill det och jag tror faktiskt att jag har angrat mig. Nojer mig med att kolla in henne... Forvanande va..?

Fast man vet aldrig... :)

torsdag 12 mars 2009

Rynkiga pasar och som vanligt...

Gissa om jag kommer att fortsatta att ha kul nar jag blir gammal?

Igar nar vi lag vid poolen kom ett mycket gammalt par. De hjalpte varandra ner i vattnet och de var sa fina att se. De var ocksa sa rynkiga att det nog inte fanns en enda mm av huden som var slat. Faktiskt. Mannens brost hangde som ett par tomma,sladdriga och rynkiga pasar ner mot magen... da sa Royne att nar han blir gammal ska han ha baddrakt! Hahahahaha, sicken syn! (De andra pasarna hangde ocksa typ till halva laret och varfor inte knyta ihop dem till en enda liten boll? Jaja, bara en tanke..).

Det ar varmare an jag nagonsin varit med om och vi ligger mest blotlagda antingen i poolen eller i havet. Vi ater gott och somnar ganska tidigt pa kvallarna.

Annars ar det som vanligt... ett barn ar sjukt men nu har personen bytts ut. Max ar hur pigg som helst men Elin ligger i 40 graders feber. Hoppas hon ar pigg till i morgon, annars blir det hospitalet... Jobbigt nar barnen ar sjuka och piss att de maste bli det har!

I morgon mar hon finfint!

Puss och kram :)

Forresten sa hoppas vi att Brakskitarmannen har varit till sjukhuset och fatt lite medikament till sin hemska och obegripliga mage... annars LOVAR jag att jag kommer att ha samlat mod nog att ta tag i saken med hardhandskarna nar jag kommer hem!

"Jag ar tuff, jag ar hard..." ;)

tisdag 10 mars 2009

Minus och plus

Minus pa Koh Samui, Lamai beach;

- vi som har bott sa himla fint overallt hamnade nu i en sunkig bungalow, ostadad, luktade piss och med glassplitter pa golvet som sjalvklart hamnade i min fot. Hamden var blodet som hamnade pa de vita lakanen... Vi orkade inte gora nagot at saken forran efter att ha sovit en natt.

- man ser inte bottnen nar man gar ut i vattnet, vilket latt kan leda till vrickade fotter... ganska ordentliga vagor som skapar sma sandvallar... krabbor kan nypa en ;)... konstigt egentligen eftersom vattnet vid tidigare strander varit glasklart. Tro varfor det inte ar sa nu? Maste undersokas...

- Max fick feber pa eftermiddagen och nu motar jag den med alvedon. Han toutchade 40 grader och da blir jag lite nojig. Han och Elin har delat rum hela tiden men nu far han sova med oss. Maste ha full koll pa lille prinsen.

Plus pa Koh Samui, Lamai beach;

- vi ringde var reseledare/van Kalaynee (Tom) som vi halsade pa i Phuket. Hon hade bokat detta at oss. Inom fem minuter var vi uppgraderade till varsta rummen med ett rum for jacuzzi, ett for duschen (med plats att sitta pa) och ett annat rum for toalett och handfat... Himmelssangen ar fin och allt ar saaaa himla rent. Har sjalvklart knappt kort men tanker inte strula med att lagga in dem nu. Kommer sen...

- underbar pool med vatten man kan oppna ogonen i... de tidigare har varit sa fulla med klor att det inte funkat.

- mer att se och gora an i Phangan, vilket behovs efter en veckas superlugn. Fast nog har jag fallit totalt for Koh Phangan och hade vi inte haft barnen med hade jag garna stannat dar. Men vi har ju bara varit har en dag annu sa det kan andras!

Om nagon funderar pa att aka till Thailand sa ska ni fa Toms mailadress av mig. Hon pratar bade svenska och thai och ar super pa att fixa med boende, utflykter eller annat. Perfekt att kunna hora av sig till henne om nagot gar fel pa nagot vis, hon tar hand om det sedan ar det fixat pa ett kick!

Dags att ga tillbaka till hotellrummet och sjuke sonen. Badda panna och gosa lite. Nar han somnat finns det risk for att nagon god drink bestalles och joinar mig i jacuzzin tillsammans med Karleken...

Jag saknar INTE snon!

måndag 9 mars 2009

Som ny...

Igar tog vi en longtailbat till koh ma, dar vi badade och snorklade. Vi klev iland pa en o och ganska nara lag annu en o. Vi vadade mellan oarna och efter nagon timme var det en sandstrand dem emellan. Tidvattnet skapade en vag mellan dem. Har fina bilder darifran som jag kommer att lagga in nar vi kommit hem.

Idag aker vi med den snabba baten till Samui och njuter de sista tio dagarna innan vi aker mot Bangkok och sedan Harnosand.

Tro om det blir nagon fallskarm efter bat? Kanner mig inte sa kaxig nu faktiskt men vem vet?

Hoppas ni alla har det fantastiskt bra och ja, jag har druckit massor av limejuice men jag slapade faktiskt med mig penicillin, som jag fatt utskrivet av lakare innan vi akte. Sa nu ar jag som ny igen. Dock lite forsiktigare... pinkar noga efter nargangen samvaro med gubben alltsa... :)

KRAMAR!

lördag 7 mars 2009

Ibland upp... ibland ner...

Igar eftermiddag borjade min skalle gnissla. Gick och la mig i en hog och fick ansiktsbehandling och massage men det gjorde bara saken varre. Magen sa ocksa ifran och sedan var det till att spendera kvallen i sangen. Utan middag. Utan mai tai. Forresten lar det bli tunt med bade mai tai och badning de narmaste dagarna for naturligtvis har jag akt pa urinvagsinfektion igen. Kommer nastan varje manad nu.
Maste prata med onken for det maste bara bero pa sviter efter cyton eller kanske fran Herceptinet.

Ballbotten.

Idag har jag matt finfint, varmt som f-n men vem mar daligt av att behova svalka sig i havet? Har badat lite men nar det borjade svida som attan igen nar jag kissade la jag ner det och korde gammtantvarianten... gick i vattnet till knana och sedan blaskade jag av mig...

De andra snorklade langt ut vid ett rev och strodde bananbitar i vattnet och vips sa var de omgivna av massor av fargglada fiskar. Lackert.

Bamsekramar! :)

torsdag 5 mars 2009

Pa arselet...

Eftersom Internetuppkopplingen ar ratt seg sa valjer jag att skriva inlagg i stallet for att kommentera era kommentarer. Det far jag gora nar jag kommer hem. MEN jag blir alltid lika glad att hora hur ni har det!!!

Vi tog fyra olika thairatter till middag idag. For att testa lite liksom.
Den sista var full med chili... vilket jag inte markte... Trode hela munnen skulle brinna upp, har aldrig varit med om en sadan sveda...

Jag svepte min drink (mai tai)... och Elins (orgasm.. hehe..) och sedan satt jag med tungan och lapparna nerkorda i ett vattenglas i tio minuter... bordsgrannarna bad om ursakt for sitt storgarvande, thailandarna skakade pa huvudet och jag blev pa arslet.

Forutom att jag nastan ser i kors sa ar jag supernojd efter ytterligare en dag i paradiset!

onsdag 4 mars 2009

Paradiset

Vi har hamnat i paradiset... vad sags om bungalows precis pa stranden, sand som ar mjuk som sammet, mai tai i handen, nastan 30-gradigt vatten och ororda koraller med finfina fiskar... OCH blackfiskar...sjogurkor och annat krafs :) In och googla pa Koh Phangan, Salad hut resort sa kan ni se bilder harifran. De stammer, kan jag lova. Det ar lugnt och stilla och jag bara njuter. Eller VI bara njuter rattare sagt.

Vi blir kvar till den nionde men sedan drar vi vidare till Koh Samui. Det ska vara lika fint dar tydligen. Men lite livligare. Funderar helt allvarligt pa att aka fallskarm efter en bat. Ja, fastkopplad vid en sot liten Thailandare saklart.

Ni som kanner mig val vet att jag ar hojdradd bara jag kliver upp pa en stol... sa jag lovar inget. MEN jag ar riktigt riktigt sugen... (I alla fall nu efter ett par mai tai.... hehe)

Ett antal dagar kvar att fundera pa :)
KRaaaaam

måndag 2 mars 2009

I varmen!

Pa plats i Phuket... utan a:n med prickar... eller o med prickar da... men ni fattar i alla fall hoppas jag :)

Hemsk var bara fornamnet pa resan. Checkade in 12.30 i lordags och var framme i Phuket ca 9.30 sondag morgon... Allt gick bra men att inte fa sova gor mig sa konstig. Illamaende och trott som en tokig. Nu kanns det battre i alla fall, eller mycket battre faktiskt. For vem njuter inte av att ha sovit och nu njuta av varme, sol och sand mellan tarna?

Elin och jag har precis fatt en thailandsk oljemassage och det var den skonaste massage jag nagonsin fatt faktiskt!

I morgon blir det longtail bat tillsammans med vanner, vi ska snorkla, bada och sola vid ett par oar. Samma natt tillbringar vi hemma hos dem och onsdag morgon drar vi till Koh Phangan. Dags for fem lugna dagar innan Koh Samui dar det ar lite lugnare.

Max ligger i vattnet hela tiden, just nu i hotellpoolen. Maste kolla honom nu sa han inte forsvunnit... :)

Ni som forvantar er att jag ska ringa... Det kostar 19 kr i minuten att ringa... Sa hoppas ni kollar har pa bloggen!

Forresten, idag ar det lite molnigt fast varmt som tusan... ingen aning dock hur varmt. Lite mildare an igar och da var det 38 grader och det var FOR varmt. Lag som en padda i vattnet hela tiden.

Ni marker nar jag kommer at en dator igen, tills dess...
hoppas ni har det bra &
Pussar och kramar!